HET UNIEKE VAN DE DR. HAUSCHKA COSMETICA

Van top tot teen doorstroomt met nieuwe energie

De behandeling bij mij als Dr. Hauschka therapeut begint met een geurige voetenbad. De stress van alle dag lost op in warmte en geeft een gevoel van welbehagen. De kern van de behandeling is de lymfestimulatie met fijne penseelsteken en zachte handbewegingen. Dit bevordert de vloeistofprocessen in het weefsel en stimuleert de regeneratie en gezondheid. De behandeling werkt ontstuwend, ontslakkend en versterkt zo het immuunsysteem.

Natuurlijk hoort daarbij het reinigen en verzorgen van het gezicht met de natuurzuivere Dr. Hauschka Cosmetica en daarnaast een uitvoerig huidverzorgingsadvies. De klassieke Dr. Hauschka Behandeling leidt tot een diepe ontspanning en geeft een gevoel van doorstroomd en innerlijk in balans zijn. Dit kan nog dagen doorwerken.

 

In het ritme verzorgen

Bij mijn behandelingen als Dr. Hauschka Therapeut speelt ritme een belangrijke rol. Onze huid heeft zijn eigen ritmes: zo worden in 28 dagen alle cellen van de bovenste huidlaag vernieuwd. Overdag gedraagt de huid zich anders dan ’s nachts: overdag werkt de huid volop als bescherming tegen invloeden van buitenaf en tijdens de nacht herstelt de huid. Dit kan bijvoorbeeld met de vetvrije nachtverzorging van Dr. Hauschka op waterbasis (geritmiseerde vorm).

Bij de klassieke Dr. Hauschka Behandeling bevorder ik als Dr. Hauschka Therapeut de doorstroming in het gehele lichaam. Ik geef de huid en het organisme een herstellende impuls. De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen; de cosmetica van Dr. Hauschka ondersteunt deze krachten.

 

De kracht van de nacht; vetvrije nachtverzorging

Een evenwichtige huid heeft voldoende kracht om het vocht- en vetgehalte op peil te houden.  U kunt daarom de Dr. Hauschka vetvrije nachtverzorging gaan gebruiken. Tijdens de nacht is uw huid het meest actief. Brengt u ’s avonds voor het slapen een nachtcrème op, dan produceert uw huid zelf geen vet. Zo verzwakt uw huid en wordt ze afhankelijk van een nachtcrème.

Overdag heeft de huid bescherming nodig tegen invloeden van buitenaf, zoals make-up, zonlicht of kou. ’s Nachts is daarvan geen sprake. Dr. Hauschka Cosmetica ondersteunt de nachtelijke stofwisseling van huid met een lotion of een serum. Zo kan ze ongehinderd ademen.

 

Geen nachtcrème maar impulsen

Dr. Hauschka geeft de huid na de reiniging een ’impuls‘ met de Dr. Hauschka gezichtslotion of Regeneratie Serum (vanaf 45 jaar). Deze impulsen geven uw huid ’s nachts dat extra zetje om haar zelfherstellend vermogen weer te activeren. Zo blijft uw huid gezond en mooi. Tijdelijk kan deze ‘extra impuls’ worden gegeven met een van de zeven Huidconditioners. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u overschakelt op Dr. Hauschka Cosmetica en gewend bent een nachtcrème te gebruiken, na een stressvolle periode of bij een onzuivere, gevoelige, droge of rimpelige huid.

U kunt op ieder moment overstappen naar Dr. Hauschka Cosmetica. Voor een goed huidadvies kunt u bij mij terecht.

 

Het unieke concept van Dr. Hauschka

Dr. Hauschka Cosmetica, uit de natuur voor de mens. De huid staat bloot aan verschillende uit- en inwendige invloeden. Als gevolg hiervan kunnen er reacties optreden zoals droogheid, gebrek aan vocht of de aanmaak van teveel vet, maar ook vroegtijdige veroudering. In de visie van Dr. Hauschka Cosmetica worden deze veranderde huidbeelden in de huid gezien als dynamische beelden, zonder dat er een indeling gemaakt wordt in huidtypes. De huid wordt benaderd als orgaan waarvan de lichaamsfunctie wordt gestimuleerd en de huid in balans wordt gebracht.

Onze huid heeft haar eigen ritmes: zo worden bijvoorbeeld in 28 dagen alle cellen van de bovenste huidlaag vernieuwd. Ook gedraagt uw huid zich overdag anders dan ‘s nachts. De cosmetica van Dr. Hauschka ondersteunt deze ritmes en stabiliseert de eigen activiteit van de huid.

 

Waarom de Dr. Hauschkabehandeling

De Dr. Hauschkabehandeling is een ritmische behandeling waarbij u zich totaal kunt ontspannen. Het is een behandeling van lichaam en geest met gebruik van Dr. Hauschka Cosmetica. Dr. Hauschka heeft een uniek verzorgingsconcept waardoor de lichaamseigen functies worden gestimuleerd en de huid in balans gebracht.

Kaart
Opbellen
E-mail
Info